علوم متوسطه هشتم

آزمایش ها ، پژوهش ها ، فیلم ها و تصاویر علمی کتاب علوم هشتم و فرا تر از آن

علوم متوسطه هشتم

آزمایش ها ، پژوهش ها ، فیلم ها و تصاویر علمی کتاب علوم هشتم و فرا تر از آن

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
آخرین نظرات

انواع تغییرات:

1—تغییرات فیزیکی

2—تغییرات شیمیایی

1—درتغییر فیزیکی رابطه میان ذره های سازنده ماده تغییر میکند اما مادهای به ماده دیگر تبدیل نمیشود.به عنوان مثال در هنگام ذوب شدن یخ رابطه میان ذره های سازنده ان تغییر می نمایدوبه مایع تبدیل می شود ولی مولکول های ان همچنان اچ دو او است.

2—درتغییرات شیمیاییاز یک یا چند ماده  ماده یا مواد جدیدی تولید میشود .یا به عبارت دیگر ساختار ذره های سازنده ماده تغییر میکند.

تغییراتی مانند زنگ زدن  فاسد شدن  پخته شدن  وترش شدن ماده از جمله تغییرات شیمیایی هستند.

یک مثا ل برای تغییرات شیمیایی:سوختن کاغذ (مولکولهای سلولوز کاغذ با اکسیژن هوا ترکیب شده و اب وکربن دی اکسیدکه این دو ماده در سوختن هر ماده ای بوجود می ایندو ماده سیاه رنگ کربن تولید میشود)

مثال دوم:شمع ماده ای است جامد به رنگ های مختلف  نیمه شفاف  بی مزه  دارای کمی بو و انقدر نرم است که به راحتی تراشیده شده وشکل پذیراست.فتیله در سرتاسر وسط ان قرار دارد .

وقتی فتیله شمع را روشن میکنیم پارافین شمع ذوب شده و جذب فتیله می گردد.

بر اثر گرما پارافین به دو عنصر هیدروژن وکربن تجزیه میگردد واین دو عنصر با اکسیژن هواترکیب میشوند و حاصل ان کربن دی اکسید واب است (برای اینکه کربن دی اکسید ان را شناسایی کنیم میتوانیم از اب اهک استفاده کنیم  این عنصر رنگ اب اهک را کدر میکند )

اگر شیشه ایرا در قسمت زرد شعته بگیرید ماده سیاه رنگ کربن بر رو.ی شیشه جمع میشود این ماده کربن نسوخته است .

البته در یک تغییر شیمیایی با اینکه نوع ماده تغییر میکند اما تعداد اتم های ان تغییر نمیکند به عبارت دیگر طبق قانون پایستگی جرم در یک تغییر شیمیایی جرم مواد در دو طرف واکنش با هم برابر است.

واکنش های شیمیایی همواره با تغییراتی مانند (تغییر رنگ)( تغییر دما)( وزوز کردن یا تولید حباب)همراه است که نشان میدهد یک تغییر شیمیایی در حال انجام است.

اهمییت تغییرات شیمیایی:

بشر با توجه به نیاز های خود دست به ساخت موادی میزند که ان مواد خصوصیات مورد نظر را داشته باشند .مثلا ساخت موادی که در مقابل خوردگی مقاومند زنگ نزنند و دوام بیشتری داشته باشند .یا بعضی که در طبیعت قابت تجزیه باشندو الودگی ایجاد نکنند واین به نوع استفاده از ماده مورد نظر بستگی دارد .

امروزه به وسیله همین تغییرات مواد بسیار با ارزش وجا لبی ساخته میشود به عنوا ن نمونه 

نی نی نول الیاژی از دو عنصر نیکل و تیتا نیوم است. به نام فلز با حافظه خوانده میشود .این ماده در صورت له شدن با اب جوش به حالت اولیه باز گشته و در ساخت عینک و بدنه اتومبیل کاربرد دارد.

نظرات  (۵)

سلام 

مطالبتون مفید و آموزنده بود 

خیلی ممنون لطفاً باز هم چنین مطالبی بگذارید💜

 

 

سوختن فیتیله شمع شیمیایی؟؟؟؟

خیلی ممنون خیلی خوب بود

مسخره بود

۰۲ آذر ۹۳ ، ۰۸:۱۹ کریم خانی دبیر مدرسه ی شهید نظری
سلام
مطلبتون خوب بود ولی ایکاش مثالهای بیشتری میزدید
بازم ممنون لطفا ادامه بدید
پاسخ:
حتما ادامه می دهیم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی